Conflictmanagement
Een mediator inschakelen bij iemand van wie je afscheid wilt nemen of als laatste redmiddel om uit een impasse te geraken is alom bekend. Maar heb je al eens gedacht aan conflictmanagement? Conflictmanagement is niet alleen een geschikte methode om erger te voorkomen, maar ook waardevol bij veranderingen. Verandering gaat vaak gepaard met conflicten, weerstand, slecht functionerende- of samenwerkende teams. Maar conflicten hoeven niet per definitie negatieve gevolgen te hebben. Sterker nog, conflicten zijn nodig om te verbeteren of te vernieuwen. Het inschakelen van een conflictmanager biedt je de kans om een geschil (positief) te benutten en wellicht een mediationtraject te voorkomen.
 
Mediation
Soms is een mediator of een mediationtraject de beste oplossing. Hoe lang duurt een mediationtraject? Een vraag die me regelmatig gesteld wordt. Er is geen eenduidig antwoord. Een voor alle partijen aanvaardbare oplossing kan relatief snel gevonden worden. Vertrouwen in de (onafhankelijkheid van de) mediator speelt hierbij een belangrijke rol. Dat vertrouwen bouw ik op door transparantie en het creëren van de juiste sfeer opdat er open gecommuniceerd kan worden.
 
Aanpak
Zowel bij conflictmanagement als bij mediation is de werkwijze mensgericht. Ik denk in oplossingen met ruimte voor het verleden en vol vertrouwen naar de toekomst. De aanpak is altijd persoonlijk, intuïtief, creatief en doeltreffend.
Heb je vragen of wil je meer weten over wat ik voor jouw organisatie kan betekenen? Aarzel dan niet, maar neem contact op. Samen kijken we naar de beste oplossing voor jouw vraag!
 
     Contactgegevens :
  adres  Jean Peters B.V.
      Maastrichterlaan 95
     NL-6191 RT Beek
  icoonemail  jean@jeanpeters.com
  icoonmobiel  +31(0) 622 059 081
  icoontelefoon  +31(0) 46 8886592
   

facebookicoon-linkedinicoontwitter

Jean-linkedin

 

 EMMCC  NOBCO